Σχεδόν ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ινδία ελέγχεται από την κρατική οργάνωση. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, που μεταφέρουν 20 εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα.
Ο σιδηρόδρομος στην Ινδία είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μέσο μεταφοράς: είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει κανείς. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής στην Ινδία εκτυλίσσεται μέσα ή γύρω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το τρένο.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι αχανές όπως το ίδιο είναι και η γραφειοκρατία με 1.6 εκατομμύρια σιδηροδρομικούς υπαλλήλους. Ίσως δυσκολευτείτε στην αρχή να προσαρμοστείτε στο σύστημα αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ταξιδέψετε χωρίς να φτάσετε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Στο New Delhi train station (υπάρχουν και άλλοι σταθμοί στο Ν. Δελχί) ανεβείτε στον 1ο όροφο στο International Tourist Bureau για να αγοράσετε εισιτήριο σε πολιτισμένο περιβάλλον με υπαλλήλους που μιλούν καλά αγγλικά. Μην πιστέψετε όσους σας πουν ότι έχει κλείσει, ή άλλες ανοησίες για να σας αποτρέψουν να πάτε εκεί.
Γραφεία έκδοσης εισιτηρίων για ξένους υπάρχουν στους περισσότερους μεγάλους σταθμούς. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 3 θέσεις (1η, 2η, 3η) αλλά υπάρχουν τόσες υποκατηγορίες (ανάλογα αν υπάρχει κλιματισμός ή ανεμιστήρας, αν τα καθίσματα γίνονται κρεβάτι κλπ), ενώ υπάρχουν επιλογές μεταξύ 1ης και 2ης με κλιματισμό ή χωρίς, με περισσότερες ή λιγότερες θέσεις στο κουπέ κλπ. Εκτός από τη θέση σημαντικός είναι και ο τύπος του τρένου (εξπρές, ταχυδρομικό, επιβατικό κλπ.) από τους οποίους σας συστήνουμε τον εξπρές και τον ταχυδρομικό επειδή αυτά τα τρένα συνήθως ταξιδεύουν ...περισσότερο από τα άλλα τρένα, τα οποία περνάνε τις περισσότερες ώρες σταματημένα σε κάθε ευκαιρία.
Πάντως, με όποιο τρένο κι αν ταξιδέψετε, σίγουρα κάποια στιγμή θα βρίσκεστε σταματημένοι σε κάποιο ασήμαντο σταθμό, ή ακόμα και στη μέση του πουθενά χωρίς φανερό λόγο (Υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι επιβάτες τραβούν το φρένο ανάγκης, όταν θέλουν να κατέβουν). Στην 2η θέση, όταν δεν έχετε κάνει κράτηση θέσης, το ταξίδι μπορεί να γίνει πολύ άβολο, αφού πέρα από το στριμωξίδι, οι Ινδοί συνηθίζουν να μεταφέρουν μαζί και ολόκληρη την κουζίνα τους, με περίεργα φαγητά και σάλτσες κάθε είδους που πάντα χύνονται τριγύρω, ενώ οι βλάβες του ηλεκτρικού συστήματος και κατ΄ επέκταση οι διακοπές του φωτισμού και των ανεμιστήρων δεν είναι καθόλου σπάνιες.
Εννοείται, ότι σε αυτές τις συνθήκες ταξιδιού δεν πρέπει να αφήσετε από τα μάτια σας ούτε στιγμή το σακίδιό σας! Στην Ινδία υπάρχουν 3 διαφορετικά πλάτη σιδηροτροχιών.
Ενημερωθείτε πριν ταξιδέψετε για το πλάτος της γραμμής και αν πρόκειται για τη στενή, προτιμήστε το λεωφορείο, γιατί τα βαγόνια θα είναι στενά. άθλια και το στριμωξίδι ανυπόφορο. Αντίθετα, στο μεγαλύτερο από τα 3 πλάτη, τα βαγόνια είναι άνετα (αν βρίσκεστε στην κατάλληλη θέση), και οι ταχύτητες των τρένων πολύ μεγαλύτερες.
Πηγή κειμένου: www.traveltips.gr
Πηγή φωτογραφιών: lifeonphoto.com
Μεγιες πανεμορφος χωρος , δυναμη το μεγεθος των φωτογραφιων! Καλη Επιτυχια σε Ολα!
ΑπάντησηΔιαγραφή